Vücudumuzun kontrol mekanizmaları

 ‘Evrenin İlahi Dili-Uyanış’, 2013 yılında ‘2 Tam Bir Tek’  ve Haziran 2014 te çıkardığı ‘KADIN Olmayı Hatırlamak’ gibi kitapların yazarı Bülent Gardiyanoğlu, Vücudumuzun kontrol mekanizmaları nelerdir sorusunu sizler için yanıtladı. 

Zihniyle, beyniyle konuşan bir kişi ise her zaman konuşmalarda ve tartışmalarda zihniyle ve beyniyle zehir gibi düşünür. Öyle cümleler kurar ki, kesinlikle seni satranç tahtasındaki gibi şah mat eder. Çünkü onun tutunabileceği başka bir şey yoktur.

Vücudumuzun üç tane kontrol mekanizması vardır.

  • Birinci kontrol mekanizması bilinçaltıdır;.
  • İkinci kontrol mekanizması zihin;
  • Üçüncüsü ise üstbenliğimizdir.

Olması gereken aslında üçünün dengede olmasıdır. Hiç birinin direkt olarak kontrolü ele geçirmemesi gerekiyor. Eğer benim bilinçaltım devredeyse benim tepkilerimi şöyle görürsünüz, bilinçaltı devrede olan bir kişi şöyle davranır; “Gördün mü, hep de benim başıma gelir; zaten beni sevmezler; kimse de benim yanımda değil. Zaten ben yalnızım, zaten öyledir, zaten böyledir.” Hep olumsuzdur. Bilinçaltıyla konuşan bir insanın ilkel moddaki durumu budur.

Zihniyle, beyniyle konuşan bir kişi her zaman konuşmalarda ve tartışmalarda zihniyle ve beyniyle zehir gibi düşünür. Hep haklı çıkmaya çalışır, öyle cümleler kurar ki kesinlikle seni satranç tahtasındaki gibi şah mat eder. Çünkü onun tutunabileceği başka bir şey yoktur. Çok fazla beyin kullanır ve çok fazla bilgi kullanarak kendini ön planda tutmaya çalışır. Benim mantığıma göre…..”  diye başlar sözlerine. Üstbenlik! Yani aslında kontrolün yüzde elli onda olması gerek, şöyle konuşur;
“Şükürler olsun güvendeyim, her şey yolunda, insanlar beni sever, ben insanları severim, her zaman ilahi koruma altındayım, bolluk ve bereket her zaman kolaylıkla bana gelir.”

Hangisi olacağınıza siz karar vereceksiniz arkadaşlar, ben sadece gözlemlerimi paylaşıyorum. % 90 insan bilinçaltıyla konuşur, % 6-7 zihniyle konuşur, % 2 belki üç üstbenlikleriyle konuşur. Bu korkuları temizlediğimizde en azından bilinçaltımızın içindeki oyunları göreceğiz.
Bizim zihnimiz der ki; “Saçmalama Bülent! Sen de korku mu var?” Şu an üstbenliğin ilk defa senin bilinçaltına cevap veriyor. “Uyan, diyor, senin bu korkuların var.”

Bilinçaltımız Bütün Enerjimizi Sömürmeye Başlıyor…
Bilinçaltımızla ilgili bir örnek vermek istiyorum. Örneğin ben diyorum ki “Gidip dağa tırmanacağım, dağcılık yapmak istiyorum.” Bu esnada bilinçaltımın bana verdiği cevap şudur; “Şaçmalama sen kim, dağa tırmanmak kim?” Ve direkt benim enerjimi düşürür. Benim kaybetmeme sebep olur. Ticarette atılımlar yapacaksınız, planlarınızı yapıyorsunuz. Ama korkular başlıyor ya yapamazsam ya başaramazsam ya iflas edersem. Zaten diğer insanlar size hiçbir zaman motivasyon vermiyor.

Söyledikleri şu; “Başkaları daha önce yaptı, battı. Sen de başaramazsın.” Hep olumsuz motivasyonlar var. Bir de buna bilinçaltımız eklenince iyice başarısız oluyoruz. Bu ilişkilerde de böyledir. Hoşlandığın bir kişiye gidip duygularını açmak istersin ama kalbin küt küt atar heyecanlanırsın ve şunu düşünürsün; beni istemezse, beni beğenmezse ya bana hayır derse. Sınavlarda da bu böyledir. Bilinçaltın sana şunu söyler senden daha iyileri var. Sen kazanamazsın. Bilinçaltımız bize oynadığı oyunlarla bütün enerjimizi sömürür.

Sevgilerimizle
Bülent Gardiyanoğlu

http:// www. bulentgardiyanoglu.com
Facebook  : /bgardiyanoglu
Twitter       : /bgardiyanoglu
Instagram : /bgardiyanoglu