Tatil planınızı yapmadan önce ülkemizin saklı kalmış güzellikteki yerlerini bilmek istemez misiniz? Ülkemizin keşfedilmeyi bekleyen yerlerini araştırdık. İşte o yerler;
Gideros:Eskiden korsanların saklanma yeri olan Gideros, Batı Karadeniz‘in en güzel koylarından biri. Kastamonu il sınırları içinde olan bu doğa harikası koy, etrafında önemli tarihi eserlerin, kestane, kayın, meşe, çam ağaçlarının bulunduğu bir yerdir. Burada balığınızı yiyebilir, sandalla gezebilir, sakin sularında yüzebilirsiniz. Buraya tekne ve karayoluyla ulaşmanız mümkün.
Yenişarbademli:Toros ve Anamas dağlarının birleştiği bölümde, denizden 1150 metre yükseklikte bulunan bu ilçe, tarih boyunca birçok uygarlığa sahne olmuştur. Roma ve Bizans dönemlerinin Gorgorum Antik Kenti olarak da bilinen Isparta’nın Yenişarbademli ilçesi, Dedegül Dağı ile dağcıların uğrak yeri olmaktadır. Pınargözü Mağarası ile yerli ve yabancı tüm mağara araştırmacılarının gözdesi olan Yenişarbademli, dört mevsim boyunca yeşil kalmayı başarıyor.
Şövalye Adası:Fethiye Körfezi’nin ağzında, lades kemiği şeklinde bir adadır. Körfezi koruyormuş gibi yerleşmiş Şövalye adası, bölgeyi çevreleyen adalar zinciri üzerinde yerleşim yeri bulunan tek ada olma özelliği taşıyor. Şövalye adasının batısında Kızılada, doğusunda Çalış Plajı ,güneyinde Fethiye, kuzeyinde ise açık deniz olma sebebiyle Avrupalı ve Türkiyeli kaçkınlar arasında defalarca gelinen bir yerdir.
Gölyanı Yaylası:Giresun’un Yağlıdere ilçesine 51 kilometre uzaklıkta yer alan Gölyanı Yaylası, Türkiye’de ekoturizmin gözdesi. Orman manzaralı ve otantik evleriyle görenlerin büyük beğenisini kazanan yayla, çevre köyler tarafından özellikle yaz aylarında kullanılıyor.
Yedi Adalar: Gökova körfezinin güney yakasında, Amazon ile Tuzla koyu arasında kalan Yedi Adalar, Gökova‘ya tekne ile yapılan mavi yolculukların en güzel uğrak noktalarından biri. Su altı faunası çok zengin olan bu adalar, buhur ağaçlarıyla doludur.
Pygela: Kuşadası’nın 3 kilometre kadar kuzeyinde küçük bir antik yerleşme olan Pygela, Miken seramiği bulunan merkezler arasında biliniyor. Argos Kralı Agamemnon’un askerlerinin bir kısmı bir çeşit hastalıktan dolayı bu yerleşmede dinlendirmek amacıyla bırakılmışlardır ve bunlar kentin ilk halkını meydana getirmiştir. Bu sebeple Pygela sağlık şehri olarak kurulan ilk kent olarak tarihe geçmiş bir yer. Ve çevresinde şifalı olduğu bilinen sular bulunuyor.