Ülkeler ve fal bakma gelenekleri!

Ne demişler; ”Fala inanma falsız da kalma” İşte kimilerine göre eğlence amaçlı olsa da bazı toplumlarda bir gelenek haline gelen fal bakmanın ülkelere göre çeşitleri:
*Çin, Kader Hesaplaması: Çin’de “Suan Ming” adı verilen fal, “Kader Hesaplaması” anlamına geliyor. Yerel halk için geleneksel bir faaliyet olan kader hesaplaması oldukça önemseniyor ve yüz okuma, yıldız falı, bambu ve avuç içine bakma gibi farklı çeşitleri de bulunuyor.

*Afrika, Kemik Atma: Afrika’da fal bakmanın ustası Zulular. Fal bakma şekilleri ise oldukça değişik ve ürkütücü. Kurutulmuş kaplumbağa yumurtası, kertenkele bacağı, maymun parmağı ve insan dişi gibi garip nesneler tahta bir tasa konuyor ve daha sonra toprağa atılıyor. İlginç bir fal bakma şekli olsa da iyi yorumlar alıyor.

*Türkiye, Kahve Falı: Türk kahvesi kadar falı da oldukça meşhur olan kahve falı bakmanın belli bir yöntemi yok. Sadece kahve bittiğinde fincan tabağa ters çevrilerek soğumaya bırakılıyor. Yeterince soğuduktan sonra da fal bakma işlemi başlıyor.

*Bolivya, Koka Yaprağı Savurma: Bolivya’nın fal bakma tekniğindeki temel malzemesi, CocaCola ve kokainin ham maddesi olan koka bitkisi. ”Tari” isimli geleneksel el işi kumaşının üzerine dökülen koka yaprakları, aşk, kariyer, sağlık ve arkadaşlık ilişkileriniz hakkında gelecekte neler olacağını anlatıyor.