Bahar geldi, havalar ısındı ve herkes kendini sokağa atmaya başladı. Şehrin yoğun stresinden uzaklaşmak ve muhteşem havanın keyfini çıkarmak isteyenlerin tercihi ise piknik yapmaktan oluyor. Biz de sizlere sorunsuz bir piknik için öneriler listeledik;
* Besinlerin bozulup gıda zehirlenmesi yaratmaması için protein içeren yiyeceklerle krema ve mayonez gibi soslarla hazırlanan yemeklerin sıcakta uzun süre beklememesi gerekiyor.
* Izgara yapmadan önce bir baş kuru soğanı ikiye bölüp sulu kısmını ızgara teline sürerseniz etin ızgaraya yapışmasını engellemiş olursunuz.
* Masaların bulunduğu bir piknik alanına gidecekseniz, kolay temizlenebilen bir masa örtüsü, eğer yeşil alanlarda oturarak piknik yapacaksanız alt yüzeyi kir ve su geçirmez özellikte bir piknik örtüsü tercih edin.
* Haşerelerden korunmak için koruyucu sprey veya ilaç kullanın. Yiyeceklerinizi böcek ve sineklerin gelmemesi için uzun süre açıkta bırakmayın. Piknik alanlarında bilmediğiniz otları ve mantarları yemeyin.
* Hem kendiniz hem de aileniz için şapka, gözlük ve güneş koruyucu kremleri eksik etmeyin. Bol, pamuklu ve açık renkli kıyafetler giymeyi tercih edin. Terlemeye karşı ise yanınızda yedek kıyafet bulundurun.
* Hem kendiniz hem de aileniz için şapka, gözlük ve güneş koruyucu kremleri eksik etmeyin. Bol, pamuklu ve açık renkli kıyafetler giymeyi tercih edin. Terlemeye karşı ise yanınızda yedek kıyafet bulundurun.
* İçeceklerinizi uzun cam kavanozlar kullanarak matara usulü taşıyabilirsiniz. Böylelikle arada bir şey yapmak için kalktığınızda içine bir şey girmesin ya da yanlışlıkla çarpıp, düştüğünde ortalığı ıslatmasın diye kapağını kapatabilirsiniz.
* En lezzetli içeceğin bile ısınınca tadı kaçar. Bunun için bir termosa buz koyup onu götürebilirsiniz, ısındıkça buz ekleyebilirsiniz.
* Çocuklarınız için ip, top ya da sevdikleri oyuncakları getirebilirsiniz. Yalnız, ev içinde oynayacağı oyuncakları getirmektense çocuğunuzun doğada oyun oynamasına ve yeni oyunlar keşfetmesine fırsat vermenizi öneririz. Kendiniz için ise kitap veya gazete getirebilirsiniz.
* Mangalla işiniz bittikten sonra ızgaranın telleri hala sıcakken metal bir fırçayla kazıyarak yemek artıklarını çıkarabilirsiniz.