Farklı ülkelerin şaşırtıcı doğum adetleri!

Farklı ülkelerin şaşırtıcı doğum adetleri!

Geçiş dönemlerinin birincisi olan doğum, her zaman mutlu bir olay olarak kabul edilmiştir. Doğum, kadın için en önemli yaşam olaylarından biridir. Her ne kadar doğum, dünyanın her yerinde aynı olsa da, gelenekler, adetler ve doğum ile ilgili inanışlar kültürden kültüre farklılık gösterebiliyor. İşte ülkelerin şaşırtıcı doğum adetleri;
Türkiye:Türk gelenekleri içinde lohusa döneminin özel bir yeri vardır. Doğumdan sonra hazırlanıp hem yeni anneye hem de misafirlere ikram edilmesi adet olan lohusa şerbeti, bugün hala uygulanan bir gelenek. Bu şekerli, baharatlı şerbetin aynı zamanda anne sütünü arttırdığı da biliniyor.

Bali: Bali ve çevresindeki diğer ülkeler için plasenta(bebeğin eşi) önemli bir organ. Plasentaya duyulan saygıdan dolayı, doğum sonrası plasenta temizleniyor ve hindistan cevizi kabuğunun içine konularak gömülüyor. Plasenta gömüldükten sonra dualar, mantralar okunuyor, tütsüler yakılıyor. Mümkünse gömülen yerin yakınına, hayvanlardan ve kötü ruhlardan korumak için, bir Pandunus ağacı (bir tür mini-palmiye) dikiliyor. 42 gün boyunca evde bir tütsü ve mum yakılıyor. Plasenta ve ağacı da bebek beslendikçe, yıkandıkça besleniyor ve onun hayatının bir parçası olarak kabul ediliyor.
Almanya: Almanya’da 40 hafta boyunca her kontrolünüzün düzenli bir şekilde not edildiği mavi bir anne defteri var. Bu defterin adı: Mutterpass. Öyle önemli bir defter ki çocuğunuzun ileride oluşan rahatsızlığında bile bu defter incelenmekte, ve her çocukta yeni defter değil aynı defter kullanılmaktadır.
ulkelerin_dogum_adetleri_2
İsrail: İsrail’de erkek bebeklerin doğumdan 8 gün sonra sünnet edilmesini kapsayan ritüel boyunca bebeğin adı veriliyor ve duyuruluyor. Brit Milah olarak adlandırılan bu süreç, geleneksel yemeklerle kutlanıyor.