Dünyanın 7 harikası dediğimiz eserler Antik Dönem’de insan emeğiyle ortaya çıkarılmış ürünlerdir. Fakat Antik Dönemden bu yana çeşitli sebeplerle (savaş, yangın, doğal afet) yok olmaya yüz tutmuşlardır. Hala varlığını sürdüren eser ise sadece Keops Piramididir. Kronolojik sıralamaya göre ilk olarak Keops Piramidi yapılmış. Sonrasında ise Babil’in Asma Bahçeleri, Zeus Heykeli, Rodos Heykeli, İskenderiye Feneri, Kral Mousollos’un Mezarı ve Artemis Tapınağı inşa edilmiştir.
Keops Piramidi: M.Ö. 2500′lü yıllarda Kahire’nin Giza bölgesinde Mısır Firavunu Khufu adına inşa edilmiştir. Uzunluğu 137 metre genişliği ise 922 metredir.
Babil’in Asma Bahçeleri: Cennetin bahçesi olarak değerlendirilen bu bahçeler, M.Ö. 7. yüzyılda Babil Kralı Nebukadnezar tarafından eşi Semiramis düz ve kurak olan çöl ortamından sıkılıp, yeşilliğe ve suya özlem duyduğu için inşa ettirilmiştir. Bu bahçelerin gerçekten varlığına dair herhangi bir kesin kanıta rastlanmamış, sadece yazıtlarda geçen ifadelerden varlığından haberdar olunmuştur.
Zeus Heykeli: M.Ö 450′li yıllarda yapılmış olan Zeus Heykeli, olimpiyatların başlaması üzerine Antik Yunan Dönemi’nin baş tanrısı olan Zeus’a ithafen yapılmıştır. 12 Metre yüksekliğe sahip olan bu heykel büyük bir yangın sonrası yok olmuştur.
Rodos Heykeli: M.Ö 282 yılında biten ve yapımı 12 yıl süren heykel, Rodoslular tarafından halkın beraberliği ve güneş tanrısı Helios adına inşa edilmiş fakat 56 yıl varlığını sürdürerek bir deprem sonrası yıkılmıştır.
İskenderiye Feneri: Mısır’da İskenderiye şehrine ait Pharos Adası’na, denizcilere güvenli yol göstermek amacıyla M.Ö 290′lı yıllarda yapılmaya başlanmıştır. 166 metre yükseliğinde dünya üzerindeki en yüksek fener olma özelliğine sahipti. Doğal Afetler sonucu yıkılmaya yüz tutmuştur.
Kral Mausollos’un Mezarı: Halikarnas Mozolesi olarak da bilinen mezar, M.Ö 350 yılında Kral Mausollos adına kız kardeşi ve karısı tarafından yaptırılmıştır. 45 m uzunluğunda olan mezarın çevresinde insan ve hayvan heykelleri mevcuttu. Heykeller o zamana kadar tanrılar için yaptırılırdı, ilk defa canlılara ithaf edilmiş heykel olma özelliğini de taşıyor. Haçlı Seferleri sırasında yıkılarak kaybolmuştur.
Artemis Tapınağı: M.Ö 500′lü yıllarda Efes’e inşa edilen tapınak, tanrıça Artemis’e ithafen yapılmıştır ve var olduğu süre boyunca dini bir müessese olarak kullanılmış ama sonrasında ne yazıkki o da zamanla kaybolmaya yüz tutmuştur.