Salda Gölü, Burdur’un Yeşilova ilçesinde, ilçe merkezine 4 km, Burdur merkeze ise 60 km uzaklıktadır. Ormanla kaplı tepeler, kayalık araziler ve küçük alüvyonal ovalarla çevrili hafif tuzlu tektonik bir göldür. Göller bölgesi içindedir. Yüzölçümü yaklaşık 44 kilometrekaredir. 184 metreye varan derinliği ile Türkiye’nin Van Gölü’nden sonra 2. en derin gölüdür. Kış aylarında önemli sayılarda barındırdığı pasbaş, patka ve dik kuyruk ördek Salda Gölü’nün uluslararası öneme sahip sulak alanlar içerisinde yer almasını sağlamaktadır. Çevresi karaçam ormanlarıyla çevrili olup plajları vardır. Göle 1989 yılında Doğal Sit Alanı statüsü verilmiştir. Suyunun temizliği ve turkuaz rengiyle oluşan güzel manzaranın yanı sıra, güneybatı ve güneydoğu kıyılarında yer alan küçük kumsallar alanın rekreaktif amaçlı kullanımına olanak sağlamaktadır.
Türkiye’nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınmaktadır. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metredir.
Göl suyunun terkibinde magnezyum, soda ve kil bulunması bazı cilt hastalıklarının tedavisinde yararlı sonuçlara sebep olmaktadır. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre göl suyu sivilcelere iyi gelmektedir. Gölün arka kısmında kalan orman örtüsü keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu, göl ise yaban ördeklerine ev sahipliği yapmaktadır. Gölün doğusunda Yeşilova ilçesi, güneybatısında Salda, kuzeybatısında Doğanbaba ve kuzeydoğusunda Kayadibi köyleri yer almaktadır.
Son 20 yıldır, göl seviyesinde küresel ısınma neticesinde 3-4 metreyi bulan bir çekilme olmuştur. Hâlen çekilme devam etmektedir. Bu çekilme sonucunda kıyılarda adacıklar görülmeye başlanmıştır.
Salda Gölü’nün suyunda bulunan magnezyum göl suyunda bulunan bakteriler tarafından tüketilmekte ve beyaz renkli hidromanyezite dönüştürülmektedir. Yapısında hidromanyezit mineralleri bulunan koloniler bir araya gelerek Stromatolitleri meydana getirmektedir. Stromolitler ise dalgaların etkisiyle ayrışmaya uğrayarak göl kıyılarındaki kumsalların bembeyaz olmasını sağlamıştır. Sudaki bakterilerle oluşan bu beyaz görünümün, Mars’ın yüzeyinde de benzerine rastlanması Salda gölüne ayrı bir cazibe katmaktadır. Bu benzerlikler nedeniyle bilim insanları gölde çeşitli araştırmalar bile yapmışlardır. Bu yapıdaki göller Dünya üzerinde 2 tanedir. Biri Salda öteki de Kanada’da bulunan bir göldür.
Göl çevresinde konaklama imkanı yoktur fakat göle 5 km. uzaklıkta bulunan Yeşilova ilçesinde kalınabilecek oteller mevcuttur. Ayrıca yaz aylarında kamp kurmak için uygun alanlar da vardır. Şunu da belirtmekte fayda vardır; Salda gölünde yüzülebilir fakat bazı bölümlerde çamurlu, batak alanların ve ani değişimlerin yaşanabiliniyor olması tehlike arz etmektedir. Yüzmek isteyenlerin bu durumları göz önüne alarak dikkatli olması ve yüzmek için belediye plajları ve orman plajlarını tercih etmeleri önerilir.