Dünyanın en renkli balon festivalleriyle tatilinize renk katın!

Seyahat etmenin en güzel taraflarından birisi de gidilen yerin kültürüne ve yaşantısına ortak olmaktır. Bunun yanı sıra da festivallerine tanık olmaktır. O halde rengarenk bir görsel şölene dönen ve dünyadaki en renkli festivallerden biri olan uçan balon festivallerini keşfetmeye ne dersiniz? İşte dünyanın en renkli balon festivalleri;
Albuquerque Uluslararası Uçan Balon Festivali (New Mexico): Her yıl Ekim ayında yüzbinlerce insanı ABD’nin New Mexico eyaletine taşıyan bu festival Dünyanın en büyük uçan balon festivali olma özelliği taşıyor. 1972 yılından beri düzenlenen festival, 9 gün boyunca sürüyor. Festival içerisinde 750’ye yakın balon uçuşu gerçekleştirilmektedir.

Kapadokya Uçan Balon Festivali (Türkiye): Dünyanın en eşsiz coğrafyalarından biri şüphesiz Kapadokya bölgesidir. Kapadokya‘nın doğal güzellikleriyle uçan balonların rengarenk görüntüsü birleşince, festival muhteşem bir görsel şölene dönüşüyor.

Bristol Balon Festivali (İngiltere): İngiltere’nin Bristol kentinde düzenlenen Uluslararası Balon Festivali, Avrupa’nın en büyük sıcak hava balonu organizasyonu ünvanını taşıyor. Ashton Court Parkı’nda düzenlenen ve girişin ücretsiz olduğu festivalde 150 den fazla balon gökyüzünü renklendiriyor.

Château-d’Oex Uluslararası Uçan Balon Festivali (İsviçre): Her yıl Ocak ayının sonlarında gerçekleşen bu muhteşem festivalde olağanüstü balonlarla birlikte uçmanın yanı sıra dev sıcak balon ekiplerinin birbirinden eğlenceli gösterilerini izleme şansına da sahip oluyorsunuz.