Deniz kayağı yapmak için gidilebilecek en güzel adresler!

Deniz kayağı yapmak için gidilebilecek en güzel adresler!

Farklı bir tatil deneyimi peşinde olanlar için deniz kayağı temalı tatiller son zamanlarda oldukça popüler. Bu haberimizde sizlere en iyi deniz kayağı yapabileceğiniz ve benzersiz bir haz duyacağınız yerleri sıraladık.
Yeni Zelanda: Yeni Zelanda hem kıyıları, hem de 150 civarında adası ile deniz kayağı meraklılarına istediklerini veren bir cennet. Mesela sakin sular sevenlerı Fiordland’i, sıcak hava sevdalıları North Islands’ı tercih edebilir. Yunuslar eşliğinde kürek çekmek isteyenler Bay of Islands’a gidebilir. Cook Boğazı’ndan South Island’ın kuzeyine kadar birçok deniz kayağı merkezi mevcut. Picton ve Havelock labirenti anımsatan koylarıyla; Marahau, Totaranui, Malborough Sounds ve Abel Tasman Ulusal Parkı pırıl pırıl kumsalları ve denize uzanan ormanlarıyla yine tercih edilme sebeplerinden. Milford ve Doubtful Sounds, eşsiz deniz yaşamlarıyla kürek çekenlere farklı heyecanlar vadediyor. Gelmişken mercan adaları, deniz çayırları, geniş koyları, kelp saçaklı körfezleriyle övünen Avustralya’ya kadar uzanıp Whitsunday Adaları, Tazmanya ve Ningaloo Reef’i de görebilirsiniz.
Baja California, Meksika: Balinalar eşliğinde deniz kayağı yapmak için bölgede iki merkez nokta bulunuyor. Ocak ve nisan arasında gri balinalar genellikle Magdalena Bay’deki lagünlerde bir araya geliyor ve doğum yapıyor. Mangrov ormanlarının çevrelediği dereler ve uzun kumlu sahillerin açıkları da hem balinaları görmek, hem de yunus, denizaslanı ve su kuşlarına eşlik etmek için imkanlar sağlıyor. Baja yarımadasının doğu ucunda bulunan Cortez Denizi mavi, fin, kambur, ispermeçet gibi balina türleriyle dolu.

Güneydoğu Alaska: Burası için deniz kayağının da çıkış yeridir demek yanlış olmaz. Zamanında bölgede yaşayan yerlilerin ulaşım aracı olan deniz kayağı kullandığı biliniyor. Eşsiz manzaralarla dolu bir seyahat için burayı seçebilirsiniz. Örneğin Glacier Bay’de parçalanan buzullar, gemiler ve sondaj kanalları arasında… 7 veya 10 gününüzü ayırıp Muir Inlet’i keşfe çıkabilirsiniz. Chugach ve Kenai dağlarıyla çevrili bölgede, özellikle Prens William Sound acemi kürekçiler için uygun. Seward, Cordova, Whittier ve Valdez de aynı şekilde.
Vietnam: Burada, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine girmiş olan 1600 adanın dışında, deniz mağaraları, tüneller ve mangrov ormanlarıyla süslü Mekong Deltası, akarsular üzerine kurulu yüzen pazarlar, dokusu bozulmamış köyler ve tüm bunların arasında sakin bir şekilde kürek çekme fırsatı sunuyor. Ayrıca yiyeceğiniz balıklar tadına doyumsuz lezzette. Hem kendileri, hem de yapılış şekilleriyle deniz kayağı için Vietnam’a gelen misafirlerini fazlasıyla hoşnut edecekler. Farklı yemekler, müzikler, kültürel öğelerle dolu bu yolculuk gerçekten eşsiz olabilir.

Fiji – Kuzey Kutbu: Fiji adeta cennette kürek çekmeyi vadediyor. Bu sıcak cennetin deniz kayağı merkeziyse Viti Levu’nun kuzey batısında, 20 volkanik adayla süslü olan Yasawas. Eğer tatiliniz de soğuk hava taraftarıysanız Kuzey Kutbu, sadece suların ve havanın sıcaklığının zıttı değil, sıcaklığın 18 dereceye çıktığı yaz aylarında yumuşayan kutup şartlarına hiç bitmeyen günleri de katarak sea kayak yapmak isteyen misafirlerine bu fırsatı veriyor. Yaz da olsa kuzeydeki Ellesmere Island fiyortlarında nasıl olsa fazlaca buz göreceksiniz. Ayrıca yumuşayan iklimi sayesinde yörenin yaban hayatını denizden görme imkanınız da olacak. Yaban mandalarına ve morslara kıyıda, boynuzlu balinalara buzullar arasında karşılaşabilirsiniz.