Dünyadaki en lüks 5 tren yolculuğu!

Uçaklar ve otobüsler bugünün en önemli ulaşım araçları arasında yer alsalar da, toplu taşımada bu taşıtlar henüz yaygın değilken trenler vardı. 1769 yılında James Watt’ın buhar gücüyle çalışan motoru bulmasıyla birlikte batı dünyasında yeni bir dönem başlamış oldu. Trenler ülkemize 1860 yılında İngiliz bir şirket tarafından İzmir-Aydın arasında kurulan demir yolunda görüldü.Yük taşımacılığında kullanılan trenler zamanla yolculuklara uyarlandı.
Trenlerin kara yolu toplu taşıma araçlarından bir diğer farkı ise yük ve yolcu taşımacılığında en az maliyetle hizmet vermesidir. 20. Yüzyılın 2. yarısından sonra trenlerin etkinliğini azaldı bunun nedeni ise uçakların trenlerden daha az maliyetli ve daha kısa sürede işlev görmesi oldu. Trenlerin tekrar canlanması ise yüksek hızdaki modelleriyle sağlandı. Günümüzde ise yüksek hızlı trenler, uzun vadeli tasarrufu nedeniyle şehirlerarası ve devletlerarası seyahatte daha popüler bir seçenektir.
İş gezisinde veya tatil seyahatinizde trenle yolculuk yapıp başka bir heyecanın kapılarını aralamak isterseniz, 5 yıldızlı konforuyla, yiyecek ve içecek hizmetleri ile oldukça lüks olanaklar sunan bu listemiz tam size göre diyebiliriz. Dilerseniz hep birlikte en lüks tren yolculuklarına göz atalım.
1 Golden Eagle Trans&Sibirya Ekspresi – Moskova’dan Vladivostok’a
Bugüne kadar görülmemiş bir lüks seviyesini içeren trenimiz Golden Eagle Trans-Sibirya Ekspresi’nin açılışı Moskova’da Ekselansları Kent Dükü Prens Michael tarafından gerçekleştirildi.
Rusya ve Moğolistan’ı kapsayan tur yaklaşık 10.000 kilometrede geçer. Ensuite 12 yeni yataklı vagon ve Kral konseptli odalarınızda 15 gün 14 gece seyahat imkanı bulursunuz. Yolculuk, Rusya’nın genişliği ve manzarası eşliğinde doğuya doğru devam eder. Yolculuk esnasında vahşi arazi şartlarını keşfetmek oldukça heyecanlı olacaktır. Tren Rusya’nın başkenti Moskova’da ve daha birçok yerde gezmeniz ve keyifli vakit geçirmeniz için mola verir.

2 Hindistan Mirası Gezisi – Mumbai’den Delhi’ye
Maharajas Ekspres bu kez Hindistan gezisiyle karşınızda. Birinci sınıf imkanları bulacağınız gezi 3.284 kilometrelik alanda 7 gün 8 gece sürer. Tur yolculuğunuz süresince Hint mutfağının esintisiyle birlikte, butik tarzında tasarlanmış süitlere kadar lüks olanaklarla gezilerini gerçekleştiriyor. Ayrıca trende tam donanımlı bir bar ve uşak hizmeti mevcut. Tur esnasında Ranthambore Ulusal Park’ını ve muhteşem Tac Mahal’i göreceksiniz.

3 Rovos Rail – Cape Town’dan Darüesselam’a
6.000 kilometrelik bir alanı kaplayan tur Güney Afrika ve Tanzanya içerikli.Yolculuk 17 gün 16 gecede tamamlanır. Kraliyet olanaklarıyla adını duyuran tur oldukça lükstür. Bu tren size Agatha Christie’nin romanlarını hatırlatacak ve Viktorya döneminden kesitler sunacaktır.
Afrika kıtası hoş manzarasıyla sizi büyüleyecek bir güzelliğe sahip. Tur boyunca insanlar, şehirler, ormanlar, yaban hayatı,büyük ovalar, safari, dağlar ve çok daha fazlasıyla karşılaşacaksınız. Bu muhteşem gezi, Afrika ile ilgili hayallerinizinde ötesinde bir güzelliği sizlere sunar.

4 Royal Scotsman – Edinburgh Gidiş Dönüş
İskoçya temalı bu yolculuk, 1.158 kilometrelik bir alanı kapsar ve 8 gün 7 gece sürer. yolculuğunuz esnasında unutulmaz anlar yaşayacağınızdan şüpheniz olmasın. Tren içinde 5 yıldızlı konaklama, memnun kalcağınız servis hizmeti, göze ve damağa hitap eden bir mutfak ile karşılaşacaksınız. Bu tur dünyada, en lüks tren seyahatlerinden biri olarak kabul edilir. Ücretsiz şampanya ve viski sunan tur, İskoçya’nın kırsal alanında geçer. Yolcuların doğa güzelliklerini izleyebilmesi için tren sadece gündüz saatlerinde seyahat eder. Geceleri ise sizleri başka aktiviteler bekliyor.

5 Eastern&Oriental Express – Singapur’dan Bangkok’a
Tur Singapur, Malezya ve Tayland şehirleri kırsal arazisinde geçer. 2.030 kilometrelik bir alanı kapsayan yolculuk 12 gün 11 gece sürer.Kalkış öncesi misafirler, Singapur’da bulunan Raffles Otel’de iki gün geçirir. Ardından Çin ile Batı Kültürü mutfağının benzersiz yemeklerini tadarlar.
Yol boyunca hafızalarda yer edinen duraklarından bazıları Georgetown ve River Kwai’dir. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Georgetown Kuzeydoğu Malezya devleti Penang’in başkentidir. Eastern ve Oriental Express, 19. Yüzyılda en parlak dönemini yaşayan İngiliz egemenliğindeki Hindistan’a hizmet vermiştir. River Kwai ise 1957’de çekilen Kwai Köprüsü filminden sonra oldukça fazla ün kazandı.